tenders2go

Telephone: +31-6-25219182

Skype tenders2go

Professionele hulp bij inschrijvingen: Onmisbaar!

achtergrond-06Heeft u het gevoel dat u te veel overheidscontracten misloopt waarvoor uw bedrijf eigenlijk bij uitstek geschikt is? Heeft u bijgehouden op hoeveel aanbestedingen u heeft ingeschreven, en wat uw succespercentage is? De meeste bedrijven die inschrijven op aanbestedingen hebben geen succes als gevolg van fouten die ze maken bij het inschrijven. Als dit u overkomt dan bent u zichzelf geen grote dienst aan het bewijzen.

Waarom u professionele hulp nodig heeft bij inschrijvingen?

De kunst van het inschrijven is een complex. Toch moet u die beheersen om uw kans op overheidscontracten te verhogen. Goed inschrijven begint bij het identificeren van de verschillende lopende en aanstaande aanbestedingen. Verder moet u natuurlijk een goede en overtuigende offerte doen om om in aanmerking te komen. Bij de meeste inschrijvingen moet u gedetailleerde formulieren invullen over uw kwalificaties, certificaten, kwaliteitsmanagement, milieubeleid en alle professionele aspecten om de contracten en de werken, leveringen of diensten die gevraagd worden naar behoren te kunnen afhandelen. Soms worden er ook alleen maar raamwerkcontracten uitgegeven, puur op kwaliteitscriteria.

Een hoop huiswerk

Het inschrijven is geen eenvoudige taak, want je moet eerst een hoop huiswerk doen, om alles te weten te komen over de betreffende organisatie en hun verwachtingen en behoeftes. Het kan zelfs nodig zijn om te lobbyen en netwerken voor aanvullende informatie die uw offerte zeer relevant en effectief zal maken. De meeste MKB-ers zijn zich er niet eens bewust van dat ze het de aanbestedingscommissie kunnen contacteren voor mogelijke vragen. Zoals u weet, zijn er veel bedrijven die op de dezelfde aanbesteding inschrijven. Deze hevige concurrentie betekent dat uw inschrijvingsvaardigheden buitengewoon moeten zijn om u te onderscheiden in de ogen van de potentiële opdrachtgever.

Binnenshuis organiseren of uitbesteden?

U heeft dus twee opties als u echt wilt meer aanbestedingen wilt winnen dan u nu doet. Eén optie is om een inschrijvingstraining te volgen zodat u het hele proces zelf kunt uitvoeren, en de kans op fouten vermindert die u de opdracht kunnen kosten. Een andere optie is om mensen in te huren om het werk voor u te doen. Er zijn enkele bedrijven die u complete oplossingen aanbieden voor succesvol inschrijven. Zij leiden u door het gehele proces: ze identificeren leads, doen vooronderzoek, berekenen uw kansen, schrijven een opvallende, aansprekende en volledige offerte en dienen die voor u in. Andere zijn meer gericht op training en helpen u uw tenderdesk op te zetten.

U kan voor beide opties kiezen, afhankelijk van hoe vaak u inschrijft. Doet u dit maar zelden dan lijkt het verstandiger het helemaal uit te besteden en experts in te huren, die uw offerte op maat kunnen maken naar de potentiele opdrachtgever toe. Als u vaker inschrijft moet u eigenlijk uw eigen tenderdesk opzetten en de juiste mensen opleiden en procedures invoeren. Ook bij deze optie is het van belang dat u professionele hulp zoekt van inschrijvingsexperts. U kan zo geleidelijk aan een hoger slagingspercentage halen met uw inschrijvingen en uw omzet verhogen

Bron: Lee Lister, 17 december 2010, http://www.articleality.com/business/tender-writing-why-you-need-professional-help-for-it.html